Linda de Leon Koningsweg 25 - 1921 AS Akersloot - 06 51 211 411

Het rijbewijs B

Lesauto CleopatraVoor de lessen beschikken wij over een Renault Captur Diesel schakelwagen. Een fijne auto die zowel in de stad als op de snelweg hoog comfort biedt en zeer prettig rijdt!

De lessen worden, bij voorkeur, gegeven in blokken van 1,5 uur.

Voor autorijlessen moet je minimaal 16,5 jaar oud zijn.

De gehele rijopleiding bestaat uit 4 fases:
1. Voertuigbeheersing
2. Lesstappen volgens de rijprocedure
3. Bijzondere verrichtingen
4. Voorbereiding op de tussentijdse toets en het praktijkexamen.

Tussentijdse Toets (TTT)

Om goed voorbereid aan het praktijkexamen deel te nemen moet je bij onze rijschool eerst een Tussentijdse Toets (TTT) afleggen; een soort proefexamen onder leiding van een CBR-examinator. Wanneer je de bijzondere verrichtingen naar behoren uitvoert, krijg je vrijstelling voor deze verrichtingen op het examen! Grote kans dus dat je voor je echte praktijkexamen gaat slagen na de TTT!

Praktijkexamen

Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen voor de auto doen. Voorwaarde is dat je het theoriecertificaat hebt en de volledige rijopleiding hebt doorlopen. Tevens moet je in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs.

2toDrive

Dit is een experiment waarbij je onder leiding van een coach rijervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen.
Vanaf 16 jaar mag je het theorie-examen afleggen. Vanaf 16,5 mag je starten met de praktijklessen en vanaf je 17e mag je opgaan voor het praktijkexamen! Tot je 18e ben je verplicht om een begeleiderspas op zak te hebben tijdens het autorijden en moet er altijd een coach naast je zitten.

Faalangstbegeleiding en opfriscursussen zijn zeker ook mogelijk.

auto